Skip to main content

Rörvik

I ATA Timber R-vik AB (Rörvikssågen) sågas normaltimmer av gran och fur. Stocken mäts i en 3D-mätram för att optimera rundvridning och sågutbyte. Sågen är en rak reducerprofilerklingsåg från AriVislanda.

Sågen kan ta ut upp till fyra sidobrädor i första sågmaskin, efter det är en profilering inbyggd i 2:a reduceraren sedan följer en kurvsågande delningssåg med 5 ställbara klingor.

Mellan såg och råsortering finns en buffert. I råsorteringen som kommer från C.Gunnarssons Verkstads AB mäts de sågade produkterna som sedan dimensionssorteras i 50 fack samt paketeras. Därefter torkas virket i 3 kanaltorkar och 10 kammartorkar.

Efter torkning går virket in i justerverket som består av Finscan kamerasortering och traysorter på 30 fack. Vidareförädling sker i hyvleri med integrerad klyvsåg och hållfasthetssortering. Årlig produktion är ca 100 000 m3 sågade trävaror per 8-timmarsskift.

Kontakt

Adress Kyrkogatan 9, 576 93 RÖRVIK
Telefon 0382-57 70 10
E-mail kontakt@ata.nu


Vidareförädling sker i hyvleri med integrerad klyvsåg och hållfasthetssortering. Årlig produktion är ca 100 000 m3 sågade trävaror.


Kontakta en av våra skogsinköpare!