Skip to main content

Välkommen Filip Eliasson!

Filip Eliasson började arbeta som skogsinköpare på ATA Värendskog 2020 och har stor erfarenhet från skogsbruk genom sitt arbete på sågverk samt maskinförare. Han har studerat skogsbruk på Ryssby och har tidigare drivit eget företag med en gallringsskördare.
 

Berätta lite mer om du dig själv?

Mitt namn är Filip Eliasson och jag är 28 år gammal och bor på en gård i Asa med mina tre spetsar. Jag har studerat skogsbruk på Ryssbygymnasiet och sedan examen har jag jobbat i skogen. Har hunnit med att arbeta som manuellhuggare, maskinförare och ett par år på Rörvikssågen.

Efter det startade jag ett eget företag med en gallringsskördare som jag har drivit fram tills nu. På fritiden tycker jag om att jaga med mina hundar under hösten och vintern, utöver det har jag ett stort intresse för träning och dans.

Varifrån kommer ditt intresse för skog?

Jag är uppväxt på en skogsgård så intresset kommer därifrån. Så fort jag kunde och fick har jag varit med min pappa ute i skogen, först i traktorn och sedan med motorsågen så fort jag orkade bära den. Så skogen har alltid funnits där och allt efter hand har intresset bara ökat.

Vad är det bästa med den småländska skogen?

Efter att jobbat på olika platser runtomkring i Smålandsskogar har jag fått uppleva en väldigt stor variation bland skog och mark. Med en bra tillväxt och varierande förhållanden beroende på vart man befinner sig i Småland blir det extra roligt och intressant.

Vad ser du mest fram emot med att börja arbeta som skogsinköpare på ATA Värendskog?

Jag ser fram emot att träffa markägare utanför skördarhytten och skapa långsiktiga relationer med rådgivning i deras skog. Slutmålet är att skapa långsiktig lönsamhet för skogsfastigheten och en relation som står sig väl över åren.

 

Kontakta Filip:

Mobil: 073-321 21 86

Email: filip@varendskog.se 

 

 

Kontakta en av våra skogsinköpare!