Skip to main content

Välkommen Johan Otterström!

Med sina många år i branschen och gedigen erfarenhet inom skogsinköp välkomnar vi Johan Otterström som ny inköpare på ATA Timber!

Johan har sedan barnsben tyckt om att vara ute i naturen och har ett stort intresse för jakt och fiske. När broschyren om gymnasieval trillade ner i brevlådan föll sig valet naturligt på Skogsbruksgymnasiet. Efter gymnasiet arbetade han som manuell skogsarbetare innan han påbörjade sin skogsmästarutbildning i Skinnskatteberg. Med sina 15 år i branschen har han samlat på sig erfarenheter som skogsinköpare för området kring Moheda, Växjö och Alvesta. Nu har han landat som inköpare på ATA.

Hur kommer det sig att du valde just ATA?

ATA har funnits med sedan jag var liten, jag är uppväxt bara ett stenkast bort. Det är ett lokalt företag som jag kände till väl sedan innan.

Vilket område har du hand om?

Jag arbetar i Moheda och området runt omkring.

Hur går det till om man är intresserad av att sälja sin skog?

Man tar kontakt med en inköpare för sitt område, sedan går antingen köpare igenom skogen själv eller så träffas man gemensamt och går igenom. Därefter får man ett åtgärdsförslag alternativt ett kontraktsförslag med vad vi kan erbjuda. Vi som köpare sköter papper och annat som behöver skickas in till myndigheter. Efter det är det dags för avverkning, man hörs strax innan det börjar bli dags. När avverkningen är genomförd hämtar lastbilar upp och det är dags för mätning följt av sågning. Efter att allt virke är inmätt sammanställs en redovisning över intäkter och kostnader, därefter sker slutbetalningen.

Vad gör du när du inte köper in skog?

Just nu går mycket tid till att skjutsa sönerna till deras pingisträningar, jag har själv börjat spela lite men mest på motionsnivå. Annars gillar jag och frun att vara ute och resa, vi har precis varit i Indien. Sedan lägger jag gärna min tid på intresset för jakt och fiske.

Finns det något du vill säga till dem som funderar på att sälja sin skog?

Just nu är det bra läge att sälja, funderar man på att avverka är det nu man ska slå till.

Funderar du på att sälja skog runt om Moheda? Hör av dig till Johan så hjälper han dig!

Tele: 070-3336101

E-post: johan.otterstrom@ata.nu

Kontakta en av våra skogsinköpare!